Eläinavusteinen psykoterapia, Mikkeli

Eläin työparina psykoterapiassa helpottaa suhteen luomista lapsen tai nuoren kanssa. Joskus voi olla helpompaa löytää sanottavaa tai tunnistaa tunteitaan yhteisessä kokemuksessa eläimen kanssa. Yhteyden ja yhdessä tekemisen kokemus eläimen kanssa on liikuttavaa. Eläimen läsnäolo rauhoittaa ja se joskus ehdottaa asioita joita ihmiselle ei tule mieleen. Eläin hyväksyy, ei arvostele, mutta odottaa meiltä reilua ja turvallista yhdessä oloa.

Eläintä voi koskettaa, se ehkä lipaisee kiitokseksi, näin erilaiset kehollisetkin tuntemukset tulevat helpommin keskusteluun.

Eläin työskentelee aina vapaana, vapaasta tahdostaan, sillä on myös mahdollisuus kieltäytyä tai poistua tilanteesta. Näin taataan turvallisuus niin ihmisille kuin eläimellekin.

EASEL® Experiential Social Emotional Learning and Therapy

Kokemuksellinen tunnetaitovalmennus on ohjaava ja terapeuttinen prosessi, jossa lapset ja aikuiset voivat kehittää tunne- ja sosiaalisia taitojaan. Erilaiset tunnetaitojen työkalut ja eläinharjoitukset auttavat katsomaan asioita toisesta näkökulmasta, avaavat uusia ajatusten reittejä. Samalla voi kokea onnistumista, nauttia luonnon kauneudesta, tutkia laajasti kaikilla aisteilla sen hetkistä kokemusta.

Tunnetaitovalmennusta on mahdollista toteuttaa myös perheen tai ryhmän kanssa. Esimerkiksi vanhemmuutta voi tutkia yhdessä oman lapsen kanssa vaikkapa hevoslaumaa katsellen. Yhteisiä ja mukavia kokemuksia voivat lapsi ja vanhemmat saada yhdessä leikkiessään hevosen tai koiran kanssa. Lisää tietoa menetelmästä löydät täältä.

Eläin työparini